Mathematics

Question

Mr. Babe used to work at a local furniture store.

This is what my answers were for these questions(If it is correct, just write a comment. But if it is incorrect, explain why in the answers box)

A. While he worked there, Mr. Babe earned 3% on how much he sells. If he sold $495 couch, how much commission did he make?

What I did:
495 x 3 = 1485
1485/100 = 14.85

B. On top of his commission, Mr. Babe made $15 per hour. He eventually got a raise with an increase of 5% per hour. After the raise, how much did he make per hour?

What I did:
495 x 5 = 2475
2475/100 = 24.75

1 Answer

  • A. Mr. Babe made a commission of $14.85

    B. He makes $15.75 per hour after the raise.

    Step-by-step explanation:

    A. While he worked there, Mr. Babe earned 3% on how much he sells. If he sold $495 couch, how much commission did he make?

    Worth of sold couch = $495

    Commission = 3%

    Amount of commission = 3% of total worth sold

    Amount of commission = [tex]\frac{3}{100}*495[/tex]

    Amount of commission = [tex]\frac{1485}{100}=\$14.85[/tex]

    Mr. Babe made a commission of $14.85

    B. On top of his commission, Mr. Babe made $15 per hour. He eventually got a raise with an increase of 5% per hour. After the raise, how much did he make per hour?

    Amount earned per hour = $15

    Increase = 5%

    As the increment is on per hour amount, therefore,

    Amount of increase = 5% of per hour amount

    Amount of increase = [tex]\frac{5}{100}*15=\frac{75}{100} = \$0.75[/tex]

    New amount per hour = Per hour amount + amount of increase

    New amount per hour = 15+0.75 = $15.75

    He makes $15.75 per hour after the raise.

    Keywords: percent, addition

    Learn more about addition at:

    • brainly.com/question/1506379
    • brainly.com/question/1506955

    #LearnwithBrainly

NEWS TODAY