Mathematics

Question

What does it mean to be “in the black?”
a.
Your financial records are in good order.
b.
Your financial records are being called into question.
c.
You have more credits than debits.
d.
You have more debits than credits.

Belinda keeps a record of her expenses for the week as shown:

Bus fare $8.70
Lunch out $7.35
Hair cut $16
Movie rental $5.95

What is the total of Belinda’s expenses for the week?
a.
$22.16
b.
$23.60
c.
$37.90
d.
$38.00

Niah earns $7.25 per hour at her part-time job that she works at 18 hours per week. To earn some extra money, Niah helps her friend out with her dog walking service. It is possible to walk more than one dog at a time, and Niah’s friend pays her $9 per dog for each half hour walked. Niah walks dogs on 3 different days this week, as listed below. What is the total amount of earnings Niah had this week?

Monday: 3 dogs for 0.5 hours
Wednesday: 2 dogs for 0.5 hours and 1 dog for 0.5 hours
Thursday: 2 dogs for 1 hour
a.
$175.50
b.
$195.75
c.
$202.50
d.
$220.50

2 Answer

  • Answer:

    Ques 1)

    Option: c

    Ques 2)

    Option: d

    d. $ 38.00

    Ques 3)

    Option: d

    d.  $ 220.50

    Step-by-step explanation:

    Ques 1)

    The phrase to be in the black means that:

    You have more credit than debit.

    Ques 2)

    The expenses of Belinda are as follows:

    Bus fare  ----  $8.70

    Lunch out ---- $7.35

    Hair cut------   $16

    Movie rental---- $5.95

    Hence the total expenses are calculated as:

    $ 8.70+$ 7.35+$ 16+$ 5.95

    =$ 38.00

    Ques 3)

    Niah earns $7.25 per hour at her part-time job that she works at 18 hours per week.

    Hence, the total amount she earns at her part-time job is:

    $ (18×7.25)=$ 130.5

    Also, Niah’s friend pays her $9 per dog for each half hour walked.

    • Monday:    3 dogs for 0.5 hours

    Amount she earn on Monday is:

    3×9=$ 27

    • Wednesday: 2 dogs for 0.5 hours and 1 dog for 0.5 hours

            Amount she earn on Wednesday is:

                2×9+9=$ 27

    • Thursday: 2 dogs for 1 hour

    Amount she earn on Thursday is:

                2×9+9×2=$ 36

    Hence, the total amount Niah earns from dog walking service is:

    $ (27+27+36)=$ 90

    Hence, the total earning of Niah this week is:

    $ (130.5+90)= $ 220.50

  • Answer:

    1.c.You have more credits than debits.

    2.d.$38.00

    3.d.$220.50

    Step-by-step explanation:

    Being in blacks in accountability is often referred when a person or institution has a profit or positivie numbers after a fiscal period, in this case it means having more credits than debit, or owning more than you own.

    To calculate this you just have to add up all of her expenses:

    8.70+7.35+16+5.95=38

    So the total for the expenses of the week is $38

    To calculate her earnings we just have to calculate first the money she earned in her part time job, multiplying the number of hours she worked by the amount of money she makes per hour:

    18*7.25=130.5

    And now we add the money she made for the walking of the dogs, in total she walked 6 dogs for half an hour and 2 dogs for an hour, tha makes a total of 10 half hours, so we multiply that by the $9 she makes per half an hour and the total is 90.

    So she earned $90 from walking the dogs, and 130.5 from her part time job, for a total of 220.5

NEWS TODAY